Doskonały w każdym kalibrze.

  • Polski
  • English
  • Русский
  • Bieżący rok zapowiada się jako czas wdrażania kolejnych etapów zmian rozwojowych, o których będziemy informować. Tymczasem przedstawiamy zaktualizowaną misję firmy. Misja firmy: Wytwarzamy i dostarczamy Naszym Klientom jelita naturalne najwyższej jakości i to my wyznaczamy nowe standardy na rynku. Łączymy tradycję z innowacyjnymi rozwiązaniami w każdym aspekcie działalności. Dzięki sprawdzonym rozwiązaniom technologicznym i zespołowi profesjonalistów jesteśmy postrzegani jako lojalny i bezpieczny partner.

  • Poziom zatrudnienia w Kadek Sp. z o.o. w 2016 przekroczył 100 osób a od 2017 firmie pracuje ponad 120 osób. Kapitał ludzki to silny atut firmy. Wspólna praca daje nam dużo satysfakcji. Jesteśmy sprawnym zespołem, który potrafi sprostać wyśrubowanym wymogom międzynarodowych systemów certyfikacji oraz oczekiwaniom największych odbiorców w branży.

  • BRC Global Standards Food Safety Od 2016 roku Kadek pracuje także w certyfikacji globalnego standardu BRC (British Retail Consortium), co gwarantuje, że produkty i marki własne dostarczane przez firmę przechodzą pomyślnie specjalistyczne testy i są bezpieczne dla konsumentów. Normy BRC dotyczące bezpieczeństwa żywności została opracowane przez ekspertów z sektora spożywczego z uwzględnieniem wymagań jednostek certyfikujących i audytorów. Program certyfikacji BRC ma szeroki zakres wykraczający poza audyt „papierowy” i wymaga zaangażowania kierownictwa, umiejętnego zarządzania ryzykiem oraz kontroli określonych procesów i produktów w firmie produkcyjnej.

  • Parówka Super Select - kolejny produkt, który ma za zadanie zwiększenie wydajności w najwyższej klasie jakościowej produkcji wędlin. Jelita naturalne wieprzowe i baranie specjalnie wyselekcjonowane do produkcji parówek klasy Premium. Osłonki cechuje atrakcyjny wygląd, bez skaz i przebarwień.

  • Kadek swoją ofertą może swobodnie konkurować w każdym asortymencie jelit naturalnych. Dewiza firmy brzmi: „Z połączenia surowca pochodzenia naturalnego z nowoczesną obróbką uzyskujemy produkty odpowiadające współczesnym potrzebom branży, wyroby nowej generacji nawiązujące do tradycji wędliniarskich.” Wartości zapisane w motto stanowią silną podstawę dla kontynuowania działalności ukierunkowanej na wdrażanie produktów o znaczeniu innowacyjnym dla branży.

  • Okres realizacji planu rozwoju infrastruktury i stabilizacji pozycji firmy na rynku. Najważniejszym celem jest osiągnąć najwyższy w Polsce poziom nowoczesności produkcji w branży naturalnych jelit marszczonych. Dzięki rozległym kontaktom handlowym i uniwersalnemu wachlarzowi produkcji Kadek jest w stanie zadowolić najbardziej wymagających klientów. W swojej ofercie ma wszystkie asortymenty i kalibry naturalnych jelit wieprzowych, wołowych, baranich i kozich. Firma pracuje w certyfikacji International Featured Standards (Food).

  • 10 lat dynamicznego rozwoju, w ciągu których firma Kadek stała się w Polsce wiodącym producentem naturalnych jelit marszczonych. Równolegle odnotowała wyraźny wzrost sprzedaży do wymagających odbiorców na rynkach europejskich. Po udanym debiucie na rynku europejskim firma zaczęła przenosić na polski rynek dobre doświadczenia pracy z zachodnimi odbiorcami. Od początku zarządowi firmy przyświecała idea innowacyjności. Jej przykładem jest poszukiwanie i wdrażanie rozwiązań optymalizujących produkcję w branży mięsnej bez konieczności rezygnowania z dobrych tradycji wędliniarskich. Kadek dysponuje olbrzymim potencjałem, który pozwala w dowolnym momencie dostosować część produkcji do potrzeb konkretnych odbiorców i zamówień.

  • Stale rozwijany potencjał produkcyjny owocuje wprowadzeniem na polski rynek nowych rozwiązań technologicznych oraz poszerzeniem kontaktów handlowych. Kadek cyklicznie wystawia się na międzynarodowych targach otrzymując regularnie wyróżnienia za swoje produkty. Zwieńczeniem działalności innowacyjnej jest nagroda Grand Prix Międzynarodowych Targów Warszawskich „Mięso i Wędliny 2008” w kategorii Innowacja Techniczno-Technologiczna. Nagrodzona została nowoczesna linia produktów adresowanych do odbiorców używających automatycznych linii produkcyjnych.

  • Kadek spełnia wszelkie wymogi stawiane przed eksporterami w branży przetwórstwa spożywczego. Odnowiona linia produkcyjna oraz precyzyjna standaryzacja każdego etapu procesu produkcji pociąga za sobą wprowadzenie wysokiej kultury pracy. Firma rozwija nowoczesne systemy zarządzania i kontrolowania działalności. Wdraża oprogramowanie sprawdzone w międzynarodowych firmach produkcyjnych, w pełni zintegrowane z wiodącymi światowymi systemami audytorskimi i księgowymi.

  • Nowy rok kalendarzowy w UE to początek modernizacji linii technologicznej. Jest sukcesywnie wyposażana w osprzęt wykonany z najwyższej jakości materiałów. Kadek pracuje na wdrożonym systemie HACCP i rozpoczyna proces wdrażania ISO. Dzięki możliwościom płynącym z modernizacji do oferty trafia program Kadek Power Line, zwiększający wydajność produkcji w zakładach mięsnych, przeznaczony dla klientów z którymi firma nawiązała wieloletnią współpracę.

  • Równolegle z rozwojem oferty dla odbiorców z Polski jest prowadzony proces przystosowania zakładu do wymogów rynku unijnego. Skuteczne działania firmy są docenione przez lokalne środowisko samorządowe. Kadek Sp. z o.o. otrzymuje od Starosty Powiatu Kartuskiego tytuł „Perła Kaszub” za wdrożenie standardów, które obowiązują polskich producentów na rynku wspólnotowym od wejścia Polski do UE. Z końcem 2004 roku zakład Kadek Sp. z o.o. staje się częścią niemieckiej marki jeliciarskiej o znaczeniu światowym - Peter Gelhard Naturdarme.

  • Produkcja na rynek europejski opierała się na rygorystycznych założeniach jakościowych i właśnie utrzymanie wysokich norm i konkurencyjna cena zdecydowały o powodzeniu w sprzedaży eksportowej. Sukces pozwolił firmie rozwinąć działalność i rozszerzyć asortyment o produkty, którymi coraz mocniej interesował się rynek krajowy.

  • Od rozpoczęcia działalności firma zajmuje się uszlachetnianiem i kalibracją jelit naturalnych. W początkowym okresie, w związku z dużym zapotrzebowaniem ze strony europejskich odbiorców, wyspecjalizowała się w produkcji tzw. „bouts”, osłonek naturalnych wytwarzanych z jelita grubego. Produkt ten był przygotowany pod kątem warunków sprzedaży na wymagającym rynku francuskim i niemieckim, gdzie tego typu osłonki stosuje się do wytwarzania tradycyjnych kiełbas długodojrzewających.

  • Kadek sp. z o.o. powstała w 1999 roku. Siedziba firmy z założenia została umiejscowiona w Żukowie ze względu na doskonałe warunki logistyczne. Bliskość trójmiejskiej aglomeracji, to szybki dostęp do 2 portów, lotniska, węzłów kolejowych oraz dróg istotnych w transporcie kołowym. Taki potencjał podwyższa sprawność logistyczną zarówno w handlu krajowym jak i międzynarodowym i stanowi silne wsparcie dla firmy, która jednocześnie jest producentem, dystrybutorem, importerem i eksporterem.