Doskonały w każdym kalibrze.

  • Polski
  • English
  • Русский
kadek

KADEK

Kadek Sp. z o.o. działa w branży mięsnej od ponad 15 lat. Zajmuje się marszczeniem i kalibrowaniem jelit naturalnych oraz ich sprzedażą.

Jest jedną z pierwszych firm, która produkowała jelita uszlachetnione na potrzeby odbiorców z wymagających rynków niemieckiego i francuskiego. Konsekwencja w przestrzeganiu rygorystycznych wymogów ze strony odbiorców europejskich miała wpływ na rozwój wysokiej kultury pracy oraz standaryzację produkcji na najwyższym poziomie. Dzięki temu Kadek już w pierwszej dekadzie funkcjonowania osiągnął pozycję jednego z najlepiej wyspecjalizowanych producentów osłonek naturalnych dla branży mięsnej w Europie.

Profesjonalizm i odpowiedzialność to zasady, które firma stale doskonali w trakcie realizacji usług. Dzisiaj Kadek pracuje dla najważniejszych w branży, ale oferty współpracy są dostosowane zarówno dla odbiorców korporacyjnych jak i firm rozwijających produkcję. Wobec każdego odbiorcy prowadzone jest indywidualne doradztwo technologiczne.

Kadek zajmuje się uszlachetnianiem materiału pochodzenia naturalnego, czyli z definicji bardziej wrażliwego na działanie bodźców zewnętrznych, jednak produkcja opiera się na nowoczesnych rozwiązaniach technologicznych i systemach informatycznych. Firma spełnia najwyższe standardy jakościowe. Dysponuje certyfikatem IFS International Featured Standars (Food).

MISJA FIRMY

Wytwarzamy i dostarczamy Naszym Klientom jelita naturalne najwyższej jakości i to my wyznaczamy nowe standardy na rynku.
Łączymy tradycję z innowacyjnymi rozwiązaniami w każdym aspekcie działalności.
Dzięki sprawdzonym rozwiązaniom technologicznym i zespołowi profesjonalistów jesteśmy postrzegani jako lojalny i bezpieczny partner.


Certyfikat BRC

BRC Global Standards Food Safety

Od 2016 roku Kadek pracuje także w certyfikacji globalnego standardu BRC (British Retail Consortium), co gwarantuje, że produkty i marki własne dostarczane przez firmę przechodzą pomyślnie specjalistyczne testy i są bezpieczne dla konsumentów. Normy BRC dotyczące bezpieczeństwa żywności została opracowane przez ekspertów z sektora spożywczego z uwzględnieniem wymagań jednostek certyfikujących i audytorów.

Program certyfikacji BRC ma szeroki zakres wykraczający poza audyt „papierowy” i wymaga zaangażowania kierownictwa, umiejętnego zarządzania ryzykiem oraz kontroli określonych procesów i produktów w firmie produkcyjnej.

brc

Certyfikat IFS

International Featured Standards (IFS) jest globalnym systemem, który służy utrzymaniu standardów jakościowych i zwiększeniu bezpieczeństwa produktów.

IFS Food był pierwszym rodzajem standardu w całej rodzinie IFS i obecnie jest najszerzej stosowany. Dzięki regularnym audytom certyfikatu producenci i odbiorcy są w stanie kontrolować bezpieczeństwo produktów spożywczych. Norma ma zastosowanie szczególnie tam, gdzie produkty podlegają przetwarzaniu i jest zwiększone ryzyko zanieczyszczenia podczas pakowania. Spełnianie wymogów specyfikacji zgodności wspiera działania produkcyjne i marketingowe na rzecz bezpieczeństwa i jakości produktów w wymiarze światowym.

Wdrożenie standardu IFS wiąże się zarówno z posiadaniem sprawnie funkcjonującego systemu HACCP jak i udokumentowaniem pochodzenia surowców oraz zdefiniowaniem możliwych zagrożeń i opracowaniem metod ich zapobiegania.

IFS jest systemem opartym na stałej ocenie ryzyka, co znaczy że dzięki badaniom kontrolnym można tworzyć rozwiązania dla własnego zakresu. System punktacji IFS ocenia realizację z uwzględnieniem odchylenia w punktacji. Dzięki temu raporty pokazują rzeczywisty obraz firmy, który stanowi bazę do rozpoczęcia procesu doskonalenia.

ifs

produkcja

Produkcja

Standard produkcji spełnia wszelkie wymogi stawiane przed producentami i eksporterami w branży przetwórstwa spożywczego. Kadek pracuje w oparciu o międzynarodowy certyfikat IFS Food. Nowoczesna linia technologiczna wyposażona w osprzęt wykonany z najwyższej klasy nierdzewnych materiałów stanowi dodatkową gwarancję dla jakości naszych produktów.

Naturalne pochodzenie surowca, jego wrażliwość na bodźce zewnętrzne i przeznaczenie na rynek spożywczy sprawiają, że podczas obróbki produkty wymagają uważnego traktowania. W procesie produkcji stosowane są nowoczesne urządzenia, ale wiele zależy od doświadczenia obsługujących je pracowników.

Umiejętności zespołu ludzi tworzących firmę Kadek w połączeniu z siłą technologii i sprawdzoną recepturą stawiają nas w pozycji lidera w branży


Logistyka

Doskonałe usytuowanie siedziby Kadek Sp. z o.o. w Żukowie stwarza warunki logistyczne do rozwoju działalności producenta, importera i eksportera oraz firmy handlowej operującej na rynku krajowym.

Bliskość aglomeracji Trójmiasta - międzynarodowego lotniska, dwóch portów morskich oraz węzłów komunikacyjnych kluczowych dla transportu kołowego i kolejowego - umożliwia szybką dystrybucję produktów oraz wpływa na dynamikę bezpośrednich działań marketingowych.

Certyfikacja IFS poprawia również kontrolę procesów logistycznych począwszy od pozyskania surowca w procesie uboju, poprzez kalibrowanie i konfekcjonowanie do dystrybucji do odbiorcy - polisa OC, kody kreskowe, certyfikowane opakowania i specjalistyczny transport chłodniczy. Długoletnia współpraca z wiarygodnymi przewoźnikami gwarantuje szybką i terminową realizację dostaw.

Jelita solone dostarczamy do klienta w ciągu 24h, a jelita marszczone na rurkach i paskach w ciągu 48h od złożenia zamówienia. (Na terenie Polski).

logistykalogistykalogistykalogistyka

Jelita solone

Jelita marszczone


Praca

Wymagania:

  • sumienność
  • odpowiedzialność
  • dobry stan zdrowia

Oferujemy:

  • atrakcyjne wynagrodzenie
  • dodatki socjalne
  • stabilność zatrudnienia
  • wysoki standard pracy
  • miłą atmosferę pracy
  • pracę jednozmianową

Zainteresowany?

Jeśli uważasz, że mogłabyś/mógłbyś pracować w firmie Kadek Sp. z o.o., umożliwiamy Ci nawiązanie z nami kontaktu.

Napisz do nas na adres info@kadek.pl wiadomość z zapytaniem o aktualne oferty pracy, a w odpowiedzi przekażemy Ci je wraz z wszystkimi wytycznymi oraz wymaganymi dokumentami.

Zapraszamy!